shutterstock_242524420 kopie-min

Tata Steel Chess Festival

Welcome to the Tata Steel Chess Festival 2022!

As the activities for children during the Tata Steel Chess Festival are in Dutch, the explanation on the rest of this webpage is also in Dutch.

In 1938 werd er voor het eerst geschaakt in de IJmond. Dit jaar vieren we de 84ste editie van het Tata Steel Chess Tournament. Zaterdag 22 en zondag 23 januari vindt het Tata Steel Chess Festival geheel online plaats. Tijdens dit tweedaagse familiefestival is er de mogelijkheid om online een bezoek te brengen aan het terrein van Tata Steel via een online bedrijfsbezoek en kinderen kunnen deelnemen aan de Tata – Kids of Steel®️ games. Bij Tata Steel ondersteunen we de filosofie dat schaken, bewegen en creativiteit dé sleutel zijn in de vorming en groei van het brein van kinderen. Tijdens het Chess Festival weekend kunnen kinderen online op een leuke manier kennis maken met deze 3 elementen tijdens de Tata Kids of Steel®️ games.

Via onderstaande buttons kun je vanaf 22 januari 10:00 uur de verschillende activiteiten op het gebied van Denken, Doen of Creatief bezig zijn vinden om thuis mee aan de slag te gaan.

Zo kun je bij “Denken” je schaakdiploma halen of een online schaaktoernooi spelen op het schaakplatform van Chessity. Onder de button “Doen” zal Telstar een echte thuis voetbaltraining aanbieden en  kun je een speurtocht vinden om Wijk aan Zee mee te verkennen. Bij “Creatief” laten leerlingen van de Academy je kennis maken met jouw technische knutselvaardigheden.

De online bedrijfsrondleidingen bij Tata Steel kunnen worden gevolgd via een online teams meeting. Deelname is gratis een aanmelden is niet nodig. De link voor deelname aan de tour zal zaterdag 22 januari via de button “Online bedrijfsrondleidingen” te vinden zijn.